3-mesečnik: DIY igrača napihljiva žoga

3-mesečnik: DIY igrača napihljiva žoga

Spomnim se, kako je bila nad napihljivo žogo očara Ema, ko je bila še majhna dojenčica. Takrat sem ji napihnila žogo, ki smo jo imeli za na morje ali v bazen, in nanjo privezala vrvico (volno). Drug konec sem zavezala za likalno desko in Emo položila na odejo pod njo. Tako sva bili blizu, lahko sem jo opazovala in se z njo pogovarjala, ona pa je uživala, ko je gledala in brcala žogo. Aja, pa še likala sem lahko zraven. Koliko muh na en mah je že to? 🙂

Zdaj, ko imam spet dojenčka, sem morala to nujno ponuditi tudi sinu in po pričakovanjih mu je bilo tako všeč, da se je kar tresel od navdušenja! 🙂 Prav z veseljem sem ga opazovala (namesto da bi takrat kaj naredila, haha! :)) Žogo sem tokrat privezala na stojalo za perilo in Tineta dala v ležalnik ali na odejo. Dojenčku se zdi super, da lahko premakne tako velik predmet. Še bolj zabavno seveda je, če pri igri sodeluje starejša sestrica, ki mu žogo divje podaja, a njega to nič ne moti. Sicer 3-mesečnik žogo premika z dotikom nog, kasneje mu to – če mu jo namestimo nad trebušček – uspe tudi z rokicami, ko jo v bistvu želi prijeti.

Včasih sina primem in ga obrnjenega naprej nesem k žogi. Ves je navdušen in se smeji. Tako lahko tudi v pokončnem oz. rahlo naprej nagnjenem položaju brca pisano žogo. Če se naveliča, jo samo opazuje, kako se živahne barve menjajo med vrtenjem žoge.

Dojenčku pa je pri 3 mesecih starosti zanimiv tudi obešalnik s trakovi.

Komentarji