4-mesečnik: raziskovalne zapestnice

4-mesečnik: raziskovalne zapestnice

Še nekaj lahko izdelamo doma in ponudimo 4-mesečniku v raziskovanje – to so raziskovalne zapestnice. Za izdelavo uporabimo različne materiale, ki so si različni tudi po obliki in barvi. Tako bo naš mali raziskovalec vse to odkrival preko igre. Zapestnice bo opazoval, tipal in okušal, saj mora v tem starostnem obdobju pač vse na test v usta. 🙂

Tinetu sem izdelala 3 raziskovalne zapestnice:

raziskovalna zapestnica GUMBI

Potrebujemo približno 15 cm dolg satenast trak širine 4 mm. Nanj nanizamo gumbe. Izbrala sem različne po barvi, obliki in velikosti. Oba konca traku zavežemo z vozlom, da dobimo zapestnico.

raziskovalna zapestnica KITKA

Iz bombažne tkanine zrežemo tri trakove, ki naj bodo različnih barv in dolgi približno 50 cm ter široki 3 cm. Robovi se bodo zvili in dobili bomo tri dolge svaljke. Položimo jih enega ob drugega in na enem koncu zavežemo z vozlom. Potem iz njih spletemo kitko, naredimo vozel in ga priključimo prvemu, tako da dobimo sklenjen krog oz. zapestnico.

raziskovalna zapestnica PERLE

Na 15 cm dolg kos bombažne (ali kakšne druge) vrvice napeljemo izbrane lesene perle različnih barv. Perle naj bodo velike, jaz sem uporabila velike vsaj 1,5 cm. Konca vrvice spet trdno zavežemo z vozlom.

Pri 4 mesecih pa so se Tinetu zdeli zanimivi tudi raziskovalni obročki.

Komentarji