4-mesečnik: raziskovalni obročki

4-mesečnik: raziskovalni obročki

Podobno kot raziskovalne zapestnice lahko v bistvu še bolj enostavno naredimo še nekaj za malega nadebudneža – to so raziskovalni obročki. Tudi te bo dojenček pri 4 mesecih prijel in jih nesel v usta. Spoznaval bo oblike (izberemo zaobljene predmete, nekateri so okrogli, drugi imajo kakšno izboklino, dodatek, zarezo … ), materiale (les, kovina, plastika, elastika …), teksture (plastičen obroč je bolj gladek kot lesen, spiralna plastična elastika za lase je pa še posebej zanimiva na otip), barve.

Doma sem imela nekaj lesenih obročkov, ki sem jih kupila Emi, ko je bila majhna in se je z njimi igrala na različne načine. Sicer jih prodajajo kot pripomoček za obešanje zaves, tako da tudi niso dragi. Iskala sem nekaj, s čimer bi lahko povezala več teh lesenih obročev. Spomnila sem se na igralni center, kjer imamo več plastičnih obročev, ki niso sklenjeni, saj vanje zataknemo igračke, da visijo z njega. Zelo so uporabni tudi za take DIY igrače! Našla pa sem še mali karabin, na katerega sem zataknila elastiko za lase in še nek kovinski obroč v obliki črke D, ki sem ga našla v škatli z gumbi, s katero se je igrala Ema. Uporabimo torej, kar imamo pri roki in presodimo, da je zanimivo in varno za našega dojenčka. 🙂

Raziskovalni obročki so torej sestavljeni iz:

karabina, lesenih obročev za zavese, spiralne elastike za lase, plastičnih obročev iz igralnega centra (namenjeni obešanju igračk v igralni center), kovinskega obročka, uporabimo pa lahko še kaj drugega.

Če nimamo časa, da bi dojenčku izdelali igračke, mu lahko enostavno ponudimo predmete, ki jih uporabljamo vsak dan. Nam se ne zdijo nič posebnega, za dojenčka pa lahko postanejo igrače, s katerimi bo odkrival in spoznaval okolico.

Komentarji