5-mesečnik: spretni prstki

5-mesečnik: spretni prstki

Pri 5 mesecih Tine še ne plazi, se pa suče okoli svoje osi, če ga položim na odejo sredi kuhinje in mu uspe obrat na trebušček. Toliko bolj pa je že izuril svoje prstke, s katerimi vsak dan vadi prijemanje. Igračke, ki jih že dobro pozna, mu niso več tako zanimive, čisto drugače pa je, če mu ponudim kaj novega. Takrat se osredotoči na predmet, se umiri in raziskuje, predmet prime in ga seveda nese v usta, gleda ga, obrača, če mu pade iz rok, ga išče. S prstki je že prav spreten in predmet tudi spusti in potem gleda za njim, kam je padel. 🙂 Ponudila sem mu nekaj stvari, ki niso igrače, a so se mu zdele zelo zanimive. To sta bila preprosta papirnata vrečka od kruha in klobčič volne. Držal ju je v rokah in s svojimi malimi prstki raziskoval material. Vrečko mu je uspelo tudi raztrgati, volna pa po uporabi seveda ni bila več tako lepo navita na klobčič. Slučajno je bila ravno črna, sicer bi mu verjetno ponudila kakšno drugo barvo.

Ker je nogice veselo dvigoval k ustom, sem mu na stopalca nataknila nogavičko, na katero sem prišila gumb. Idealno bi bilo, če bi bile nogavičke enobarvne, a sem pač uporabila, kar sem imela doma in je bil prav tako zadovoljen. Zdaj je njegov vid že toliko razvit, da opazi marsikaj, kako potem ne bi velikega rdečega gumba? 🙂

Iz gumbov pa sem mu naredila še eno DIY igračo: nekaj gumbov različnih barv sem nanizala na daljši kos volne in jih dobro zavezala. Drug konec sem pritrdila na stojalo za obešanje perila in ga postavila čez ležalnik, v katerem je ležal Tine. Gumbke je veselo lovil, podobno kot prej napihljivo žogo na vrvici.

Pri 6 mesecih pa sem mu pripravila dnevni kotiček za počitek in igranje.

Komentarji