DIY adventni koledar – smrekca z nalogami

DIY adventni koledar – smrekca z nalogami

Že lani sem želela izdelati adventni koledar, pa mi ni uspelo. Letos vprašanje, v kolikšni meri mi bo uspelo vse ostalo, česar se lotim v prednovoletnem času (voščilnice, okraski za smrekco, venček, darila), sem pa želela dati poudarek družinskemu času, kar zame decembrski čas je. Na živce mi gre, da se v tem času otroke še bolj kot že sicer zasipava s sladkarijami, zato sem izdelala preprosto smrekco, ki namesto cukra vsebuje naloge, katerih namen je povezovanje družinskih članov.

Za DIY adventni koledar v obliki smrekce z nalogami potrebujemo:

  • trši papir velikost A3 (jaz sem izbrala belega)
  • barvne papirje
  • luknjač v obliki kroga (premer približno 3,5 cm) ali šestilo in škarje
  • pisalo
  • flomaster (po možnosti srebrn ali zlat)
  • lepilno pištolo
  • sponkač.

Izbran trši papir velikosti A3 zvijemo v stožec in ga spnemo s sponkačem.

Iz barvnih papirjev izrežemo krogce in jih oštevilčimo, na drugo stran vsakega krogca pa napišemo nalogo.

Skušala sem zajeti različne naloge, ki bi bile Emi čimbolj zanimive in bi jih lahko izvajali vsi skupaj (če že ne vse, pa vsaj večino). Naše naloge na adventni smrekci so tako:

Izdelovanje adventnega venčka, voščilnic, snežink iz papirja, branje pravljic z aktualno tematiko ali po Eminem izboru, krasitev darilnih škatel za projekt Božiček za en dan, obisk gledališča ali ogled predstave v knjižnici, obisk vrtčevskega bazarja, osnovnošolskega prazničnega sejma, prazničnih prireditev, hranjenje ptičkov, peka piškotov, ogled risanke, okrasitev novoletne smrekce, igranje namiznih iger (domino), barvanje praznične pobarvanke, izdelava novih slik za vizualno stimulacijo za Tineta (tokrat črnobele z dodatkom rdeče barve).

Upam, da bo smrekca Emi všeč, še bolj pa njen glavni namen – naše preživljanje časa skupaj ob zanimivih aktivnostih.

Komentarji