DIY darilo: porisan lesen obesek za ključe

DIY darilo: porisan lesen obesek za ključe

Za materinski dan z Emo izdelava darila za mame in babice. Skušam izbrati nekaj takega, da je vsaj približno tudi uporabno, ne le lepo, ker je pač to izdelek njihove vnukinje oz. pravnukinje. Lani sva izdelali ogrlico iz slanega testa, letos pa sem se odločila, da vsaki podariva porisan lesen obesek za ključe. Ja, seveda imamo vsi polno obeskov, a prepričana sem bila, da bo obesek, ki je delo otroških ročic, z lahko izpodrinil kupljenega, ki zdaj krasi šop ključev. 🙂

Za lesen obesek za ključe sva potrebovali:

  • lesene kolutke (ob pomoči atija :))
  • vrtalnik
  • flomastre
  • kovinske obročke za obeske (kupila sem jih v trgovini z ustvarjalnim materialom).

Leseni kolutki so mi prav prišli že pri okraskih za novoletno smrekco in adventnem venčku. Zaradi tega sem pravzaprav dobila idejo, da jih uporabim še kot obeske. Res, kolutki so ful uporabni za različne ustvarjalne projekte z malčki!

No, najprej sva torej potrebovali moško pomoč pri žaganju in vrtanju lukenj v kolutke (ok, to zadnje bi zmogla tudi sama, haha :)). Ema zelo rada barva pobarvanke in tako ji sploh nisem dala nobenih napotkov ali karkoli, enostavno je vzela kolutke in jih začela barvati s flomastri. Nastali so pisani krogci, ki jih je bilo treba le še spremeniti v obeske za ključe. Bojan mi je tudi tukaj pomagal in skozi luknje vstavil kovinske obročke.

Zdaj je bilo treba obeske za ključe le še lepo zaviti za darilo za materinski dan (enega pa sva že prej izdelali za stričev rojstni dan, tako da je tak izdelek lepo darilo tudi za tako priložnost). Sem imela kar izziv, kako zaviti tak predmet (majhen, nepravilne oblike) in kako zaviti 5 enakih darilc. Iskala sem primerne škatlice, pa jih nisem našla (nisem želela, da škatlica zgleda napol prazna, ko jo obdarjenka odpre, recimo škatlica od čaja bi bila pol prevelika (ne, rezat in lepit se mi pa res ni dalo in tudi toliko časa nimam! :D)). Ok, potem sem se spomnila na prozorne vrečkice za piškote, tiste iz celofana, ki sem jih pred časom kupila mislim, da v Müllerju. Ampak sem se hitro premislila, saj vem, da bodo po hitrem postopku pristale v smeteh in samo povečale količino odpadkov, ki jih je že tako čisto preveč, sploh plastičnih. Ok, kaj bi torej lahko bilo primerno za zaviti te obeske?

Točno! Spomnila sem se, da sva z Emo za novoletna darila izdelali prstančke iz kamenčkov in sva zanje izdelali tudi darilne škatlice. Obeske za ključe sem torej zavila na enak način, uporabila pa sem kar izdelek od lanskega ustvarjalnega projekta z ledenimi barvami. Pogosto prišparam likovne izdelke in nekateri, sploh kakšni večji ali 3D oblik se potem valjajo in so nerodni za hrambo, tako pa sem vsaj enega lepo reciklirala. 🙂

Ko sem obeske zavila, sem dodala še trakec, da je bilo vse skupaj še bolj podobno darilu.

Kaj pa ste vi podarili mamam, babicam, nonam, omam, bicam … za materinski dan? 🙂

Komentarji