DIY prstančki iz kamnov

DIY prstančki iz kamnov

Deklice rade kmalu posnemajo mamice pri ličenju, oblačenju in izbiri nakita ter modnih dodatkov. Tudi moja Ema. 🙂 Na morju je skupaj z drugimi deklicami slikala na kamne s starimi laki za nohte, kar jo je ful navdušilo in sva to potem počeli večkrat tudi doma. Idejo sva še malo nadgradili in nastali so unikatni kosi nakita, ki sploh ne zgledajo tako otroško, ampak prav umetniško – prstančki iz kamnov.

Za prstančke iz kamnov sva potrebovali:

  • majhne ploščate zaobljene kamenčke z morja
  • stare lake za nohte
  • (nastavljive) kovinske osnove za otroške prstane (kupila sem jih v Artu za 0,34 € za kos)
  • lepilno pištolo

Ema je kamenčke najprej poslikala s starimi laki za nohte. Pri tem sem jo pustila čisto pri miru, spodbujala sem jo le, naj počaka, da se prva plast laka posuši, nato pa lahko nanese njej tako ljube bleščice. 🙂

Ko se je lak na kamenčkih posušil, sem jih previdno nalepila na kovinske osnove za otroške prstančke. Pri tem res priporočam pazljivost, saj sva se ravno danes pri nekem drugem projektu, o katerem bom tudi kmalu napisala objavo, obe opekli. Mimogrede: če se to zgodi, skušajte odstraniti vroče lepilo s kože in prizadet del kože čimprej ohladite pod hladno vodo. Super je, če imate pri roki eterično olje peperminta – jaz sem ga k sreči imela in sem nerazredčenega nanesla na opeklino, nato pa sem čez dala še hladen obkladek. Po približno 15 minutah je bila bolečina zmanjšana za vsaj polovico, čez nekaj ur pa bolečine sploh ne občutim več. Tudi Ema ni nič več omenjala, da jo peče ali boli.

Prstančki iz kamnov so res očarljivi, unikatni in preprosto ful lepi. Zgledajo kot čisto pravi kos nakita in z lahkoto jih podarimo za darilo (kar tudi midve namerava, a še ne izdam za kakšno priložnost :)).

Kakšni se ti zdijo prstančki iz kamnov? A niso lepi no? 🙂 Sploh bleščice dajo piko na i, se mi zdi. 🙂 Pa lak je res obstojen in obenem stekleničke starega in napol posušenega laka za nohte ne romajo v koš, ampak lahko naredijo malčicam toliko veselja. 🙂

Prijetno ustvarjanje! 😉

Deja

Sva pa kos nakita, tokrat ogrlico, izdelali tudi za materinski dan. Pokukaj semle. 🙂

Save

Save

Komentarji