Domače sladoledne lučke – pisane, preproste, zdrave in okusne

Domače sladoledne lučke – pisane, preproste, zdrave in okusne

Si že kdaj sama pripravljala sladoledne lučke? Jaz sem jih prvič šele letos, ker sva z Emo zaradi zdravstvenih težav “na dieti” brez sladkorja in bele moke in sem pač iskala alternativo tudi za kupljen sladoled (kot še za marsikaj drugega). Ugotovila sem, da takole človek odkrije nove jedi, okuse, kombinacije, kar sploh ni tako slabo, kot je zgledalo prvi trenutek, najbolje od vsega pa je, da svojemu otroku brez slabe vesti ponudim nekaj “sladkega”.

Že nekaj časa sem imela modelčke za domače sladoledne lučke v predalu, občasno se je z njimi igrala Ema, nikoli do zdaj pa niso služile svojemu prvotnemu namenu. Ko sem guglala za recept za doma pripravljen sladoled, sem ugotovila, da jih je malo morje in samo od naše domišljije, okusa in sestavin, ki jih imamo trenutno na voljo, je odvisno, kakšen slasten sladoled bo nastal! 🙂

Pripravila sem že več kombinacij, najenostavnejša in najhitrejša je tale:

  • 1 banana
  • pest borovnic
  • še en kos poljubnega sadja (recimo kivi, breskev, marelice, jabolko …)

Vse sestavine damo v skledico, jih pretlačimo s paličnim mešalnikom in z maso napolnimo modelčke za domače sladoledne lučke.

Lahko pa je pretlačeno sadje ali mešanica različnih sadežev le ena od plasti naših veselih in pisanih lučk! 😉 Če v modelčke nadevamo vsako vrsto sadja posebej, bomo dobili barvne plasti, ki bodo všeč našim navihancem. 🙂 Sadje je že samo po sebi sladko, zato jaz ne dodajam nobenega sladkorja, niti medu, je pa to seveda čisto lepa možnost, če ti ni treba paziti na sladkor. Ponavadi v res kisle mešanice vmešam pol banane.

Pripravila sem npr. lučke, ki so rdeče, zelene in bele, recept zanje pa najdeš tukaj.

Pa prijetno sladkanje želim tebi (že med pripravo, hehe), tvojim gostom, ko jim boš lučke ponudila, zdaj pa le še dobronameren nasvet: obvezno imej lučke na zalogi, ker je zelooo težkooo dočakati, da zmrznejo! 😉

Deja

Komentarji