Fora za umivanje zob št. 1: Krtačka, preženi črvičke z zobkov

Fora za umivanje zob št. 1: Krtačka, preženi črvičke z zobkov

Tole aktivnost sem zasledila nekje na spletu, žal nimam pojma, kje, da bi prilepila link, sem si pa zapomnila, kako se izdela in jo pripravila za hčerko. Res je super, a jo otrok večinoma opravi hitreje, kot jo starš pripravi. 🙂

 

Zanjo potrebujemo:

  • fotografijo zob,
  • plastično mapico za v fascikel,
  • staro, odsluženo zobno krtačko in
  • flomaster za po beli tabli.

Fotko zob sem snela z interneta, jo kopirala v word in raztegnila ter natisnila v barvah. List sem vstavila v mapico. Kupila sem flomaster za po beli tabli, torej flomaster, ki se ga z lahkoto zbriše (s krpico, prstom, krtačko …) in poiskala staro krtačko, ki bi sicer romala v koš za smeti.

 

Emi sem na mizo položila fotko lepih, čistih, zdravih, sijočih zob in ji povedala, da če jih ne umivamo, prilezejo črvički, ki zavohajo ostanke hrane in se jih lotijo. Ko pojedo te, naprej glodajo naše zobe, ki tako postanejo luknjičasti, črvivi, bolni in nas bolijo ter težko grizemo in jemo. To zgodbico sicer že pozna, saj smo imeli grozne boje za umivanje zob. Zdaj je to k sreči mimo in pridno sama krtači zobe, pusti pa tudi nama z možem, da ji jih očistiva.

 

No, na zobe sem torej s flomastrom narisala ostanke hrane, črvičke (čisto po trenutni domišljiji) in luknje, ki so jih zvrtali v zobe. Lotila se jih se s krtačko in en, dva, tri ni bilo niti sledu več o umazaniji! 🙂 Aktivnost je ponavljala kar dolgo, je pa meni vzelo več časa, da sem ji zobne nepridiprave narisala, kot ga je ona potrebovala, da jih je zbrisala. Potem jih je risala tudi sama, a večinoma ji je bilo bolj všeč, če sem jih jaz.

 

Kako pa gre vam umivanje zob vaših otrok ali vnukov? Imate težave ali pridno odprejo usta? Kako rešujete težave? Mogoče bo tale ideja komu pomagala, da bo otrok zjutraj in zvečer le odprl usta.

 

Tukaj pa opisujem še en način, ki bi lahko prepričal kakšnega navdušenca nad kraljičnami, vitezi in gradovi. 😉

Save

Save

Komentarji