Iskanje parov: predmeti in njihovi obrisi

Iskanje parov: predmeti in njihovi obrisi

Za Emo sem pripravila preprosto aktivnost, ki bi ji jo verjetno lahko ponudila že prej, saj ji je šlo zelo dobro in se zato ni dolgo zamotila z igro – očitno ji je bila kar nekoliko prelahka. Priporočam torej za starost okoli 2 let, seveda pa lahko igro poenostavimo ali otežimo z izbiro predmetov, ki jih obrišemo in ponudimo otroku, da poišče pare – predmet in njegov obris.

 

Po stanovanju sem najprej poiskala primerne predmete. Pozorna sem bila na to, da so različnih oblik. Zbrala sem jih v škatlo, v kateri sem jih kasneje ponudila Emi.

Predmete sem razporedila po večjem papirju in jih obrisala s črnim alkoholnim flomastrom.

Ko je moja pikica prišla iz vrtca, sem ji ponudila aktivnost iskanja parov, košarico predmetov in v bistvu se niti ne spomnim več, ali sem ji sploh kaj rekla ali sem preprosto opazovala, kaj bo naredila.

Škarje sem obrisala na dva različna načina: enkrat zaprte, drugič odprte. Tako je imela malo več dela kot z drugimi predmeti, ki jih je le položila na obris (morala pa je paziti, da jih obrne tako, da se ujemajo z obrisom).

Aktivnost je meni vzela več časa, da sem poiskala predmete in jih obrisala, kot njej, da je našla ustrezne dvojice – predmet in obris. 🙂

Save

Save

Save

Komentarji