Knjižno kazalo za dan žena

Knjižno kazalo za dan žena

Za dan žena smo z otrokoma izdelali knjižna kazala, ki sta jih podarila vzgojiteljicam in vzgojitelju v vrtcu (ja, saj tudi moški praznujejo le dva dni kasneje :)). Želela sem, da podarita nekaj, kar bosta delno izdelala sama in kar bo vsaj približno uporabno, ne nek brezvezen praholovec. Po nekaj tuhtanja in iskanja idej sem se odločila za knjižna kazala, ki znajo biti uporabna. Vzgojiteljica jih je bila zelo vesela in baje, da ji bo prišlo zelo prav, ker je prejšnjega izgubila in si zdaj pomaga z listki. No, me veseli, da smo trofili. 🙂

Za knjižna kazala potrebujemo:

  • trši bel papir
  • škarje
  • flomastre
  • čopič
  • lonček z vodo
  • volno
  • luknjač

Za knjižna kazala sem razrezala trši list papirja na trakove, velike približno 20 x 4 cm. Otroka sta jih porisala s flomastri. Tine je naredil samo nekaj čačk, Ema pa si je dala duška.

Potem sem jima ponudila lonček z vodo. Pri Tinetu je to zgledalo tako, da je sedel v mojem naročju in ponudila sem mu samo moker čopič. Kjer se je z njim dotaknil čačk, narisanih s flomastri, se je ta razlil. Ema je kombinirala flomastre in poteze z mokrim čopičem in opazovala, kako se barve obnašajo, prelivajo, kaj se pravzaprav dogaja. Pomembno je, da imamo trši papir, ki bo zadržal vso vodo, vseeno pa z njo ni dobro pretiravati.

Knjižna kazala smo dali sušit na radiator. Suha so bila malo upognjena, a smo jih lepo poravnali. Potem sem z luknjačem naredila luknjo in skoznjo napeljala približno 25 cm dolg trak volne. Okoli 5 cm stran od kazala sem naredila vozel. Odrezala sem približno meter volne in jo navila okoli prstov. Položila sem jo med volnena trakca in jo z njima na sredini privezala. Nato sem s škarjami prerezala svitek, da so nastali trakci, ki so tvorili nekakšen cof.

Za dan žena pa lahko podarimo tudi:

Takole pa lahko skupaj z malčkom zavijemo darilo.

Komentarji