Obrisovanje teles s kredo

Obrisovanje teles s kredo

Otroci imajo radi krede, s katerimi ustvarjajo po talnih površinah pred hišo, blokom, vrtcem … Prav tako jim je všeč, če jim obrišemo dlan ali stopalo. Obrisovanje teles s kredo pa je združitev obeh dejavnosti – je igra, ki se jo lahko igra več otrok ali otroci skupaj z odraslimi, prav tako pa na več načinov:

Odrasli obriše telo malčka

Malček naj leže na tla in odrasli s kredo obriše njegovo telo. Ko je obris končan, malček vstane in skupaj si ogledata, kaj je nastalo.

Malček obriše telo odraslega ali drugega malčka

Tokrat je malček v vlogi tistega, ki bo obrisal telo druge osebe – lahko je to njegov vrstnik ali odrasla oseba.

Obriši svoje telo

Nekoliko težja naloga je obrisati svoje telo. Spodbudi malčka, da se pri tem znajde in po svojih najboljših močeh izpolni nalogo. Primerjajta te obrise s tistimi, ko je njegovo telo obrisal nekdo drug.

Tekma za najbolj smešno pozo in obris

Obrisi morda res zgledajo kot tisti iz kriminanih serij s televizije, hehe, a so lahko tudi zelo zabavni. Sploh če je otrok več, lahko tekmujete, kdo bo svoje telo postavil v tako pozo, da bo nastal najbolj zanimiv obris. Ali pa največji, najmanjši, najbolj podoben kakšni živali …

Zapolnjevanje obrisov s poljubnimi elementi (geometrijskimi ali naključnimi vzorci, večbarvna poslikava …)

Ko je dvorišče polno obrisov, se lahko lotite zapolnjevanja ploskev z različnimi vzorci in s kredami različnih barv.

Nadaljevanje igre:

Prava zabava se tukaj šele začne! Lahko jim ponudiš posodico z vodo in čopič, naloga otrok pa je, da obris sperejo, kar lahko storijo tudi z vodo, ki šprica iz cevi (kopalke obvezne, hehe :))

Želim vam obilo smeha in zabave! 🙂

Deja

Save

Komentarji