Velika noč: pirhi z narisano čipko

Velika noč: pirhi z narisano čipko
Letos sem se odločila, da bom pirhe še okrasila, kakor je všeč meni, saj Ema še ni tako velika, da bi lahko sodelovala. Do drugega leta se bo to že spremenilo in takrat bova ustvarjali skupaj.
 
Odločila sem se, da jih bom pobarvala v čebuli, kar ponavadi počne mama, jaz pa ustvarim bolj pisane. Vseeno nisem želela uporabiti klasične tehnike z nogavico in rastlinami, ampak sem se odločila, da jih bom porisala s flomastrom, belim in zlatim. Kot predlani sem tudi letošnje okrasila z linijami, ki skupaj spominjajo na rozeto iz čipke. Ko so bili končani, sem se spomnila, da sem eno leto pirhe že krasila na zelo podoben način, le da sem okoli jajc zavezala prave čipkaste trakove.

Vesele velikonočne praznike!

 
 
 
 
 
Na podoben način izdelamo tudi pirhe z rozeto, všeč vam bodo verjetno tudi pikasti pirhi, z malčkom pa jih poslikajta z voščenkami, z belo tempero in flomastrom ali s svilenim papirjem. Možno jih je barvati tudi naravno, a jaz sem imela pri tem težave. Če si tudi vi pirhe med sabo izmenjujete, izdelajte še tole košarico. Prijetno ustvarjanje! 😉

Komentarji