Puhast krompirjev narastek z blitvo

Puhast krompirjev narastek z blitvo

Že nekajkrat sem pripravila odličen puhast in hrustljav krompirjev narastek, tokrat pa sem dobila idejo, da ga lahko še malo obogatim. Na misel mi je prišla blitva, ki se bohoti na vrtu pa še krompir z blitvo je klasična priloga k ribi, ki smo jo imeli za kosilo tisti dan – naj bo klasična priloga na neklasičen način torej. 🙂

Sestavine za puhast krompirjev narastek z blitvo:

  • 5 srednje velikih krompirjev
  • 2 jajci
  • 40 g masla
  • 2 žlici kisle smetane
  • 10 listov blitve
  • sol

Postopek za puhast krompirjev narastek z blitvo:

Krompir sem olupila, skuhala v osoljenem kropu in pretlačila. Jajci in zmehčano maslo sem stepla, dodala krompir in kislo smetano, poskusila, če je dovolj slano in po okusu solila.

Blitvo sem najprej očistila pod tekočo vodo, nato pa sem jo blanširala: liste sem natrgala na manjše dele, odstranila stebla in zelene dele potopila v krop za par minutk. Nato sem jih sesekljala (kar z nožem na deski) in blitvo vmešala med krompirjevo zmes.

Vse skupaj sem nadevala v pomaščen pekač (velik 23 x 17 cm) in pekla približno pol ure pri 160 °C, da je krompirjev narastek z blitvo po vrhu postal zlato zapečen. Postregla sem ga torej z brancinom in skledo zelene solate ter žličko majoneze. Mmmmm, ta narastek mi je ful všeč zaradi prijetnega okusa, ki ga začutimo v puhastih grižljajih.

Dober tek!

Deja

 

Komentarji

Povej svoje mnenje

Your email address will not be published.