Pust: DIY maski policaj in tat

Pust: DIY maski policaj in tat

Ko smo se začeli pogovarjati, kaj bomo tokrat za pusta, je bilo pravzaprav že vse dogovorjeno: Ema je želela biti policajka! 🙂 Res je, ne princeska ali dobra vila ali kakšna žival, ampak policajka. Od kod ji to? Iz Minicityja! Tam ji je bil najbolj všeč poklic policista, njihov avto in pripomočki. Od takrat se je pogosto igrala, da je policajka, za pusta pa je dobila le še uniformo in pripomočke (prej je uporabljala kar daljinca! :)).

Temu, da torej ona želi biti policistka, sem prilagodila še maske ostalih: Tine je bil tudi policaj, jaz pa tat. Prvotna ideja je bila, da bi bila 2 policaja in 2 zapornika (malo za hec, malo za res, kako so po eni strani naši otroci včasih policaji, mi pa zaporniki, ker pač življenje ni več tako kot pred otroki, hihi). Zaradi bolezni sem bila na koncu samo jaz zapornik oz. tat, ki ga morata policaja šele ujeti, da bo to postal. 😉

Za tatu, torej zase, sem za masko uporabila:

 • črne hlače
 • belo majico s črnimi črtami
 • črno kapo
 • črne rokavice
 • črne čevlje
 • vrečko z natisnjenimi evri.

Na vrečko iz blaga sem s črno akrilno barvo napisala znak €. Evre sem našla na internetu in jih natisnila kar z domačim tiskalnikom. Na vrečko sem jih pritrdila s sponkačem. Nekaj sem jih zataknila tako, da zgleda, kot da štrlijo iz vrečke. V njej sem imela priročen prostor za rokavice, kape, šale, robčke itd., obenem pa je zgledajo, da je bil izplen velik. 🙂

na vrečko iz blaga sem z akrili napisala znak €
na vrečke sem evrske bankovce pritrdila s pomočjo sponkača
tat 🙂

Za policistko sem uporabila:

 • kupljen kostum za policaja (ki pa ji je bil malo prevelik in smo rokava in hlačnici zašili tako, da ji je bil prav, hkrati pa je bil dovolj velik, da ga je lahko oblekla čez bundo in zimske hlače)
 • modro srajčko (sicer fantovska, ki sem jo slučajno videla v izložbi ene trgovine v BTC-ju)
 • piščalko, ki sem jo navezala na trak za okoli vratu
 • lisice (kupila v Müllerju za dober evro)
 • loparček “stop” (izdelala iz kartona in kolaž papirja).

Kupljen kostum je imel napise v tujem jeziku, zato sem čez že natisnjene logotipe policije našila ali z lepilno pištolo nalepila iz rumenega filca narejen logo naše policije. Nanj sem risala in pisala z alkoholnim flomastrom.

izdelava loparčka s stop znakom na eni in zelenim poljem na drugi strani (roč – karton in palčka za ražnjiče – se nista izkazala za dovolj trpežno, zato smo ga nadgradili s plastično deščico)
izdelava loga slovenske policije iz filca in s pomočjo flomastrov
na kupljeno policijsko kapo sem logo naše policije kar prilepila z lepilno pištolo
uniforma za našo policistko

Za malega policista sem uporabila:

 • moder kombinezon
 • modro kapico, ki sem ji dodala logo naše policije in šilt.

Kombinezon sem itak morala nabaviti in ker sem ravno naletela na modrega, sem ga kar kupila. Prav nam je prišel za pusta in tudi sicer. Tudi nanj sem našila logo, ki sem ga izdelala enako kot za policistko. Logo sem prišila tudi na kapico, nanjo pa sem našila še šilt iz kartona, ki sem ga pobarvala z modro akrilno barvo.

izdelava šilta za dojenčkovo kapico
dojenčkova policijska kapica
policijska uniforma za dojenčka

Kakšni se vam zdimo? 🙂

Izplen bi bil kar dober, če me ne bi dobila dva policista! 🙂

Komentarji