Rojstnodnevna vabila v obliki ptičkov

Rojstnodnevna vabila v obliki ptičkov

Izdelava rojstnodnevnih vabil mi je zelo ljubo opravilo, h kateremu rada povabim tudi slavljenko. Lani sva izdelali vabila v obliki kronic, saj se je takrat navduševala nad gradovi, kralji in kraljicami, letošnja tema rojstnodnevne zabave pa so bile živali na splošno. Naneslo je, da sva izdelali ptičke, in to že pred časom, zdaj pa sva jih uporabili za vabila.

Ema je pobarvala barvne papirje z akrilnimi barvami, iz katerih sem, ko se je barva posušila, izrezala telo ptičkov.

Ptičke sva prilepili na drug barvni papir, na katerega je prej z barvicami narisala gnezdo.

S flomastrom jim je narisala oči in kljunčke.

Vse skupaj sva prilepili na trši barvni papir, ki je bil osnova za vabilo. Na prvo stran sem napisala “Vabilo”, na drugo pa kdo, kdaj in kam vabi. 🙂

Pomembno mi je, da so vabila za otroški rojstni dan delo malčka, ki praznuje in da se to tudi vidi – ni treba, da je vse poravnano, natančno prilepljeno in narisano. Važno je, da ji je bilo zabavno risati, lepiti, barvati, rezati, ustvarjati … 🙂 Pri tem sem se naučila tudi, da je s takimi projekti, ki imajo rok, dobro začeti nekoliko prej, saj ni rečeno, da bo malček pri volji takrat kot mi (in obratno, hehe :)) in da bosta končala že v prvem poskusu. Tako sva tudi midve vabila začeli izdelovati precej pred rojstnim dnevom in sva jih delali v več fazah. Včasih sem hitela, želela na vsak način motivirati Emo, da bi ja dokončala, kar sva začeli, a preprosto ni šlo. Zato sem takrat določene korake dokončala sama, zdaj pa se zadeve lotim prej, uspe pa mi že tudi, da spremenim svojo začetno idejo o končnem izdelku in sledim njej, njenemu ritmu, izražanju, zanimanju in predlogom. Pa naj bo malo drugače in manj natančno – res je to njen izdelek in ne moj. 🙂 Ampak da sem prišla do tega, je trajalo malo več kot čez noč. 🙂 Res nas otroci marsikaj naučijo.

Deja

Save

Save

Save

Komentarji