Rojstnodnevno darilo: DIY ogrlica iz XXL lesenih perl

Rojstnodnevno darilo: DIY ogrlica iz XXL lesenih perl

Kaj podariti otroku za darilo? Večna dilema, ki v današnjem času vzame kar nekaj časa in živcev, saj vsi vse imajo. Tako ponavadi iz darilne vrečke pokuka nekaj, kar pristane na kupu daril, sem in tja pa se najde tudi darilo, ki zahteva nekaj otrokovega dela, vztrajnosti, domišljije. Tako darilo se mi zdi super (ne pravim, da sem med ostalimi takih ne najde, a vseeno so mi ta ljubša). Eno izmed takih daril je Ema dobila za rojstnodnevno darilo: to je bila DIY ogrlica iz XXL lesenih perl.

V darilu se je skrival doma pripravljen komplet za izdelavo ogrlice: vrvica, velike lesene perle in 3 epruvete z barvami (rdečo, modro, rumeno). To je bilo vse! A ni super no? To je darilo, ki na prvi pogled sploh ne zgleda kot darilo, saj ga je v bistvu treba še le narediti – otrok si ga mora sam izdelati. Seveda bi posebno vrednost imela tudi doma narejena ogrlica, a vseeno bi že bila narejena.

Tako pa je morala Ema sama vložiti nekaj truda, da je do ogrlice sploh prišla. Morala je:

  • pomagati pripraviti delovni prostor
  • pobarvati lesen perle
  • razmišljati in eksperimentirati, kako bo iz razpoložljivih barv dobila še druge
  • počakati, da se barva posuši in šele nato
  • nanizati perle na vrvico.

Ob ustvarjanju se je torej učila vztrajnosti, natančnosti, krepila je domišljijo, urila koordinacijo oko-roka, ugotavljala je, katere barve nastanejo pri mešanju osnovnih barv in kako sploh pobarvati kroglo, ki jo je težko držati in je pravzaprav nikjer ne moreš dobro prijeti. 🙂 Sva se znašli in perle nataknili na ožje čopiče. 😉 Učila se je tudi potrpežljivosti pri čakanju, da se je barva posušila (kar je bilo poleti, zunaj, kjer je barvala, precej hitro), potem pa je morala naštudirati še, kako obrniti perlo, da bo skozi luknjico najlažje vdela vrvico. Skratka, en kup dela je imela s tem darilom! 🙂 Podobno je bilo tudi s tem darilom.

K praznovanju rojstnega dne pa seveda spadajo tudi vabila (ptički ali kronice) in torta.

Komentarji