Tinetov 2. rojstni dan

Tinetov 2. rojstni dan

Naš Tine je dopolnil že 2 leti. <3 Kako hitro gre čas. V lepem spominu mi bo ostalo praznovanje in čas, ki smo ga preživeli skupaj okoli njegovega 2. rojstnega dne. Smo pa imeli nekaj smole, tako kot lani, saj je bil naš mišek za rojstni dan bolan – že drugič. Delno smo morali spremeniti naše plane in prav na rojstni dan smo se stiskali na kavču z vročino. Priznam, da to ni bilo nič kaj prijetno (razen crkljanja seveda), ampak nismo imeli izbire.

Sicer pa smo se na rojstni dan začeli pripravljati že nekaj časa prej. Pogovarjali smo se o tem, da bo Tine star dve leti, da bo imel rojstni dan in da bomo praznovali. Za vajo smo nekajkrat zapeli pesmico Vse najboljše za te. Izdelali smo tudi vabila. Še dobro, da sem si lani dala duška in izbrala temo rojstnega dne, saj je bilo letos povsem jasno, kakšna bo tema: povezana z raznorazno mašinerijo in kmetijo. 🙂 Če bi praznovali zunaj, bi okrasila tudi garažo, tako pa sem s temo povezala vabila in okrasitev torte.

Pri izdelavi vabil mi je pomagala Ema. Narisala sem obris bagra in ga izrezala iz papirja, Ema pa ga je večkrat obrisala na trši rumen papir. Nato je papir tudi razrezala tako, da je bil vsak bager na svojem delu papirja, jaz pa sem jih potem izrezala dokončno.

Prilepila sem jih na modro osnovo in natisnila Tinetovo fotografijo. Prilegajoče sem jo obrezala in jo prilepila tako, da je izgledalo, kot da Tine sedi v kabini bagra. Prilepila sem še tla in v bagrovo žlico napisala malo nametane črke V, A, B, I, L in O.

Na hrbtno stran sem prilepila rumen list z vsebino vabila.

Tinetu sem spekla skutno marelično torto s čokolado. Za ta okus sem se odločila, ker se mi zdi super, da je torto hkrati sladka in nekoliko kisla, da se okusi uravnotežijo in dopolnijo. Brez čokolade pa itak ne gre. 🙂 Ta se je v torti pojavila kar trikrat: v biskvitu, skrita v skutni kremi in na vrhu v obliki čokoladnega ganaša. Razmišljala in guglala sem, kako jo okrasiti kot kmetijo. Najprej sem imela ideje, kako vse elemente za okrasitev izdelati tako, da bodo užitni. A sem se na koncu prav fajn znašla in si poenostavila življenje, haha: konjička in ograjo sem vzela iz škatle lego kock, traktor pa iz Tinetove zbirke delovnih strojev. Kako enostavno, hitro in učinkovito. Po vrhu sem posula še malo stelje za konja v obliki mletih mandljev in dodala nekaj grmičkov, za kar mi je prav prišel rožmarin z vrta. 😉 Recept za torto se nahaja tukaj.

S torto sem bila zadovoljna – najprej z izgledom in potem, ko sem jo poskusila, še z okusom. Tudi drugi so bili. Najpomembneje pa je, da se je Tine ob pogledu nanjo nasmehnil in zavriskal. Res mu je bila všeč. Vse najboljše, fantek moj! <3

Tole darilo pa sem za 2. rojstni dan izdelala Emi. Skupaj sva izdelali taka vabila.

Komentarji