Ustvarjanje po knjigi Mavrična ribica

Ustvarjanje po knjigi Mavrična ribica

Zdi se mi, da knjiga Mavrična ribica spada že kar med klasike. Poznam jo že iz svojega otroštva in predvsem zaradi svoje sporočilnost mi je bilo logično, da jo predstavim tudi svojim otrokom – ker se ilustracije svetijo, je pri naši Emi padla na še bolj plodna tla. 😀

Knjigo sva najprej prebrali in se pogovorili o zgodbi o ribici, ki je najprej zagledana sama vse, a nesrečna, nato pa začne svoje svetleče luske deliti z drugimi ribicami in zaradi tega postaja vedno bolj srečna.

Po zgodbi sva ustvarili like iz nje – iz moos gume sem ji izrezala mavrično ribico, druge ribice in hobotnico Modrijanko. Sicer bi ta del prepustila Emi, a je želela, da ji jih izrežem jaz, ona pa jih je nato pobarvala s starimi laki za nohte. Med njimi je tudi nekaj takih z bleščicami, ki so bili ravno pravšnji za to nalogo. 🙂 Mimogrede je Ema ustvarila še morski travnik in ladjico.

Ribice in hobotnico smo dali v banjo, ko sta se otroka kopala – mokra moos guma se namreč odlično prime gladke podlage! Paziti sem morala le, da Tine ni pojedel kakšnega koščka odgriznjene moos gume.

Po navdihu zgodbe Mavrične ribice pa je Ema ustvarila tudi obesek za ogrlico iz slanega testa.

Iz moos gume pa lahko izdelamo tudi aktivnost za vadbo vstajanja. 😉

Komentarji