Valentinovo: srčki s tehniko bubble painting

Valentinovo: srčki s tehniko bubble painting

Tehnika bubble painting je še ena od stvari, ki so na mojem seznamu čakale že nekaj časa. Zadnjič sem želela za ustvarjanje (in packanje) navdušiti Emo, pa ni bil ravno najboljši trenutek. Tako sem ustvarjala sama, saj me je preveč potegnilo, da bi prestavila na drugič. 🙂

Pri tehniki bubble painting gre za pihanje mešanice barve, vode in detergenta za pomivanje posode. S pihanjem se seveda delajo mehurčki, veliiiko mehurčkov! 🙂 Tako je to najbolje ponuditi malo večjim malčkom in dejavnost izvajati zunaj. 😉 Posebej moramo biti pozorni, da otrok zna pihati skozi slamico ven, ne obratno, saj bi lahko mešanico popil.

Recept za bubble painting mešanico:

  • 1 del vode
  • 2 dela (akrilne) barve
  • 2 dela detergenta za pomivanje posode

Vse skupaj zmešamo v enotno mešanico, vzamemo slamico in začnemo pihati. Na mehurčkih barve ne ostane veliko, zato bo nastali vzorec nežnih odtenkov. Ustvarjamo lahko na 2 načina (jaz sem sicer tokrat preizkusila le prvega):

  1. na posodo polno mehurčkov položimo papir, na katerega se mehurčki odtisnejo,
  2. goro mehurčkov v posodi “prerežemo” z listom, na katerega tako prenesemo zgornji del te mehurčkaste gmote in ko popokajo (ali jim pri tem malo pomagamo ;)), nastane vzorec.

Za boljši efekt postopek ponovimo večkrat z istim kosom papirja. Pri tem lahko tudi kombiniramo različne barve, a jaz sem se tokrat odločila le za eno – rdečo. Ja, to sicer ni moja barva, je pa barva ljubezni, zato sem papir uporabila za izdelavo srčkov za valentinovo.

Iz posušenega papirja z bubble painting tehniko sem izrezala srčke, jim z luknjačem naredila luknjico, skoznjo napeljala vrvico.

Obesila sem jih na veje, na katerih so sicer viseli z belo akrilno barvo pobarvani storžki še od zimske dekoracije, ki pa je te dni, ko je končno zunaj vse belo, čisto na mestu in sem jih kar pustila. 🙂

Za valentinovo pa sva z Emo ustvarjali tudi z glino, iz katere sva izdelali take valentinove srčke. Če ste bolj za kaj sladkega, bodo pravšnji valentinovi cakepopsi ali čudoviti čipkasti srčki. Pa lepo praznujte dan zaljubljencev in vseh tistih, ki slavimo ljubezen! 🙂

Komentarji