Zamaški: 5 idej za igro v kadi

Zamaški: 5 idej za igro v kadi

Kot večina imamo tudi mi poleg kadi plastične živalice, med katerimi je največ račk. Zadnje čase so bili naši Emici najbolj zanimivi lončki, iz katerih je lahko vodo zlivala, jo prelivala iz enega v drugega, jo zajemala, pila …

 

In kot večina tudi mi ločujemo smeti: imamo koš za papir, embalažo, steklo, mešane in biološke odpadke, zbiramo pa še zamaške in star kruh za živali. 

 

Ravno zadnjič sem dobila idejo, da bi lahko zamaške stresla v kad, ko se Ema kopa. Banja je kar zaživela v vseh tistih živih barvah!

Emi se je kar smejalo. Zanimivo jo je bilo opazovati. Med igro in opazovanjem njene samostojne igre sem naštela vsaj 5 načinov, na katere se z zamaški lahko igramo v kadi.

  1. LOVLJENJE ZAMAŠKOV

Potrebujemo: 

– zamaške
– lonček, lopatko ali sito

 

Potek igre:

V kad nasujemo zamaške, otroku pa ponudimo še sito, lonček ali lopatko, s katero jih bo lahko lovil. S tem otrok krepi koordinacijo, ko skuša uloviti predmet, ki ni pri miru.

 

  1. PLAVA IN POTONE

 

Potrebujemo:

– zamaške
– nekaj kamenčkov, ki nimajo ostrih robov

 

Potek igre: 

Otroku ponudimo nekaj zamaškov in nekaj kamenčkov. Ko jih spusti v vodo, zamaški plavajo na vodi, kamni pa potonejo. Pri tem otrok ugotavlja, da nekatere stvari plavajo, druge se potopijo.

 

 

  1. ZAMAŠKI V VRSTI

Potrebujemo: 

– zamaške

 

Potek igre:

Ko se otrok igra v kadi, začnemo na rob kadi postavljati zamaške v vrsto. Spodbudimo otroka, da se nam pridruži. Lahko jih zlagamo naključno ali samo določene barve.

 

Otrok krepi smisel za red in vztrajnost.

 

  1. LEPLJENJE ZAMAŠKOV NA STENO KADI

Potrebujemo: 

– zamaške

 

Med igro v kadi je Ema slučajno prilepila zamašek na steno kadi. Poskusila sem še sama in večino zamaškov mi je res uspelo pritrditi.

Potek igre:

Ko se otrok kopa, zamašek zmočimo in ga prilepimo na steno kadi. Ponudimo zamaške še otroku in ga spodbudimo, da poskusi.

 

  1. PISAN SLAP

Potrebujemo:
– zamaške
– lončke, kozarčke, posodice …

Potek igre:

V kozarček, posodico ali lonček nalijemo vodo in vanjo vsujemo še nekaj zamaškov. Ko vodo zlijemo iz posodice, z njo ven padejo tudi zamaški in dobimo pisan slap.
Zamaške lahko tudi “lovimo” po vodi v lonček in jih potem zlijemo ven.

Uživajte! 🙂

Save

Komentarji